НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИ ЯК СУБ’ЄКТ ВИКОНАННЯ ПРАВООХОРОННОЇ ФУНКЦІЇ ДЕРЖАВИ - Приходьков, Михайло Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглядається Національна поліція України як ключовий суб’єкт реалізації правоохоронної функції держави. Проаналізовано правовий статус, завдання та повноваження поліції в контексті забезпечення громадського порядку, захисту прав і свобод громадян. Доводиться, що Національна поліція України є ключовим елементом у системі забезпечення правоохоронної функції держави, відіграє важливу роль у підтриманні громадського порядку, захисті прав і свобод громадян, протидії злочинності та гарантуванні національної безпеки.