ОКРЕМІ ПИТАННЯ ДОПИТУ НЕПОВНОЛІТНЬОГО - Груздь, Олександр Іванович; Козачок, Єлизавета Валеріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розкрито сутність процесу допиту неповнолітнього як однієї з найчутливіших слідчих дій у кримінальному провадженні, визначено його специфічні психологічні та правові особливості. На основі аналізу чинного кримінального процесуального законодавства України та рекомендацій міжнародних організацій досліджено ключові проблеми захисту прав дитини під час допиту, зокрема ризики вторинної травматизації та маніпуляції свідченнями. Установлено, що застосування структурованих інтерв’ю, використання візуальних підказок і медіаінструментів сприяє підвищенню достовірності показань і зниженню стресу в неповнолітніх.