АКТУАЛЬНІ НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ТА ПОКАРАННЯ ЗА КРИМІНАЛЬНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ПРОТИ СТАТЕВОЇ СВОБОДИ ТА СТАТЕВОЇ НЕДОТОРКАНОСТІ, ВЧИНЕНІ В УМОВАХ ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ - Зборщик, Аліна Олександрівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглядаються проблеми застосування кримінально-правових норм, у яких встановлено кримінальну відповідальність за кримінальні правопорушення проти статевої свободи та недоторканості, зокрема тих, що вчиняються щодо малолітніх та неповнолітніх осіб. На підставі аналізу та узагальнення статистичної звітності правоохоронних органів та судової практики пропонується комплекс змін та доповнень до IV розділу кримінального законодавства України, більшість яких спрямовано на усунення суперечностей, які виникли одночасно із новелами 2017 року, які було внесено з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.