ХАРАКТЕРИСТИКА ТИПОВИХ ПОМИЛОК ПРАЦІВНИКІВ ПОЛІЦІЇ У ФОРМУВАННІ ДОКАЗОВОЇ БАЗИ ПІД ЧАС ДОКУМЕНТУВАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ - Мердова, Ольга Миколаївна; Кривонос, Максим Васильович; Умрихіна, Ірина Олександрівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Стаття присвячена дослідженню питань доказування у провадженнях у справах про адміністративні правопорушення. На основі аналізу судових рішень виявлено типові недоліки у правозастосовній практиці Національної поліції України у формуванні доказової бази. Здійснено систематизацію типових помилок у разі формування доказової бази, що допускаються працівниками поліції під час документування адміністративних правопорушень. Наголошено, що зазначені недоліки призводять до визнання доказів недопустимими, неналежними та недостатніми, що ускладнює розгляд справ та унеможливлює притягнення правопорушників до відповідальності.