ТАКТИКО-СПЕЦІАЛЬНА ПІДГОТОВКА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ДО ВИКОРИСТАННЯ ПІДРУЧНИХ ЗАСОБІВ - Карпенко, Олександр Миколайович; Корольов, Андрій Валентинович; Чернолуцький, Дмитро Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано правові та практичні аспекти підготовки поліцейських до застосування підручних засобів у складних ситуаціях. Обґрунтовано необхідність удосконалення тактико-спеціальної підготовки в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, з урахуванням психологічної стійкості, моделювання екстремальних умов та інноваційних методів навчання. Наголошено на важливості комплексного підходу до формування професійної готовності поліцейських, що забезпечує ефективність дій у кризових умовах.