ОСОБЛИВОСТІ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОБРОЧЕСНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ У ВОЄННИЙ ЧАС - Бусол, Олена Юріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті із застосуванням правового методу наукового пізнання розглянуто особливості державної політики забезпечення доброчесності працівників правоохоронних органів у воєнний час. Аналіз національного та зарубіжного законодавства, яке регламентує поведінку поліцейських, а також міжнародних правил здійснено із застосуванням компаративістського методу. Автором акцентовано увагу на необхідності опрацювання прикладного поняття доброчесності, що є особливо актуальним під час війни. Вирішення проблем доброчесності працівників правоохоронних органів потребує вжиття неординарних заходів законодавчою та виконавчою гілками влади, зокрема розробки критеріїв визначення поняття. Надважливим завданням України є включення в національну інформаційну стратегію заходів щодо формування свідомості працівників органів правопорядку в контексті дотримання ними доброчесної поведінки під час служби та як способу життя.