ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОНАННЯ КОМІСІЙНИХ СУДОВИХ ЕКСПЕРТНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Євсюков, Олександр Феліксович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено аналіз спільної діяльності комісії судових експертів у процесі виконання ними судових експертних досліджень. Визначено психологічні аспекти проведення експертизи комісією судових експертів, такі як: етичні вимоги до експертів (неупередженість, об’єктивність); конфіденційність та заборона на використання службового становища в особистих цілях; психологічна взаємодія між членами комісії; ефективна комунікація між ними; об’єктивний аналіз усіх аспектів дослідження, щоб висновок був максимально достовірним.