РОЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ У ФОРМУВАННІ СТАЛОЇ СИСТЕМИ ВЕЛОСИПЕДНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Атаманенко, Юлія Юріївна; Наливайко, Олег Іванович; Цуркаленко, Юлія Володимирівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Статтю присвячено дослідженню ролі Національної поліції у формуванні сталої системи велосипедної освіти в Україні. Проаналізовано навчальну програму предмета «Основи здоров’я», яка була доповнена темами з безпеки руху на велосипеді. Обґрунтовано доцільність залучення працівників Національної поліції до проведення занять із безпечної їзди на велосипеді для школярів. На основі аналізу міжнародного досвіду та українських реалій запропоновано базові стандарти організації навчальних занять, які адаптовані до вікових особливостей та правового статусу юних велосипедистів.