СТАН ТА ПРОФІЛАКТИКА ВУЛИЧНОЇ ЗЛОЧИННОСТІ ОРГАНАМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Удренас, Галина Іванівна; Мусаєва, Султаніє Сеїтвеліївна; Угрін, Олександр Васильович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті досліджено стан і профілактику вуличної злочинності органами Національної поліції України в сучасних умовах воєнного стану в Україні. Виокремлені науковці, які вивчали дослідження питання злочинності загалом і вуличної злочинності у країні зокрема. Наведені статистичні дані вчинення вуличної злочинності за 9 місяців по Україні з виокремленням статей, за якими найчастіше вчиняються кримінальні правопорушення в публічних місцях. Визначені конкретні профілактичні заходи з боку органів Національної поліції України, спрямовані на гарантування публічної безпеки та порядку в Україні.