КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЕКОЦИД В ОКРЕМИХ ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - Сибірцева, Людмила Сергіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено порівняльно-правовий аналіз кримінальної відповідальності за екоцид у законодавстві окремих зарубіжних країн. Розглянуто основні підходи до визначення поняття «екоцид», елементи його складу, а також види покарання, передбачені зарубіжними кримінальними кодексами. З’ясовано основні підходи до законодавчого закріплення екоциду в зарубіжних країнах. Особливу увагу приділено тенденціям розвитку міжнародно-правового регулювання у сфері охорони довкілля та перспективам визнання екоциду злочином міжнародного характеру.