РОЗСЛІДУВАННЯ ЗЛОЧИНІВ ПРОТИ ОСНОВ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ (ПРАКТИКА СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ) - Тускаєв, Чермен Таймуразович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
В умовах повномасштабного збройного вторгнення РФ на територію України питання гарантування національної безпеки набуло особливої важливості. Злочини, що посягають на державний суверенітет і територіальну цілісність, колабораційна діяльність та пособництво державі-агресору створюють пряму загрозу державності та національній безпеці України. Ці обставини зумовили впровадження та використання нових, ефективних і дієвих методів з виявлення, фіксації та документування зазначеної категорії злочинів, зокрема слідчими підрозділами Херсонщини.