НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ НЕВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ В УКРАЇНІ - Шопіна, Ірина Миколаївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглянуто правові проблеми в Україні у зв’язку із прогалинами у правовому регулюванні альтернативної невійськової служби. Констатовано, що відсутність юридичної відповідальності осіб, які мають проходити досліджуваний вид служби, значно знижує ефективність правового механізму її проходження. Запропоновано визначення різних рівнів придатності за станом здоров’я до проходження альтернативної невійськової служби. Зроблено висновок, що правове регулювання проходження альтернативної невійськової служби в Україні під час дії правового режиму воєнного стану має здійснюватися в нерозривному зв’язку з гарантуванням національної безпеки.