КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВОЇ ОХОРОНИ АВТОРИТЕТУ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ - Качинська, Ольга Ігорівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті досліджено концептуальні проблеми кримінально-правової охорони авторитету органів державної влади, які стосуються системи злочинів і проступків, передбачених ст. 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 351, 351-1, 351-2 КК, окремих недоліків цих заборон. Піддано критичному аналізу відповідні положення проєкту нового КК, виявлено їх позитивні та негативні сторони. Визначено напрями розв’язання зазначених проблем через формування ефективної системи кримінально-правової охорони авторитету органів державної влади.