ВИЗНАЧЕННЯ СТУПЕНЯ СУСПІЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕЧНОСТІ ЗА РОЗКРАДАННЯ ВІЙСЬКОВОГО МАЙНА ЗГІДНО ІЗ ЧИННИМ КРИМІНАЛЬНИМ ТА АДМІНІСТРАТИВНИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ - Корнієнко, Максим Вікторович; Кіт, Ростислав Дмитрович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Відмінність адміністративного правового делікту від кримінального правопорушення відбувається на основі аналізу ступеня суспільної небезпечності вчиненого діяння. Тож коли законодавець не проводить чіткого розмежування ознак вчиненого діяння, що прописані в законі як оцінні поняття, – це призводить до двотлумачення і застосування його з невідповідністю вчиненого правопорушення. Як наслідок, відбуваються помилки у кваліфікації, а отже, вид і розмір покарання не відповідають вчиненому діянню. Тому наукова робота присвячена ст. 410 КК України щодо аналізу істотних неузгодженостей у кримінальній відповідальності.