ВІКТИМОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДИТИНИ-ЖЕРТВИ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ - Ялі, Анастасія Геннадіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена проблемі віктимності дітей, які стали жертвами торгівлі людьми. Надано віктимологічну характеристику дітей-жертв кримінальних правопорушень, розглянуто природу й детермінанти їх віктимізації. Указано, що причинами віктимної поведінки дітей є деструктивний вплив навколишнього середовища та інформативного поля, яке вони сприймають протягом становлення й розвитку особистості. Особливу увагу приділено віктимізації дітей у несприятливих умовах, зокрема в період дії особливого правового режиму воєнного стану. Підсумовано, що під час виховання дітей батькам (або особам, які їх заміняють), органам державної та виконавчої влади особливу увагу варто приділяти правовій освіті, зокрема щодо запобігання віктимній поведінці.