ДЕЛЕГОВАНА ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ: ПРАВОВА ПРИРОДА, ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ СТАНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ - Ярова, Діана Валеріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню правової природи, зарубіжного досвіду та перспектив становлення делегованої законотворчості в Україні. У публікації розкрито зміст категорії «делегована законотворчість». У дослідженні проаналізований досвід європейських країн: Франції, Італії, Греції, Німеччини, Португалії, Швейцарії, Ісландії, Північної Македонії, Чорногорії, Словенії, Сан-Марино, Ватикана, Іспанії, Румунії, Хорватії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Грузії, та розроблено рекомендації для впровадження інституту делегованої законотворчості в Україні.