ЩОДО КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРЕДМЕТА ВІДАННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ - Городецька, Марина Сергіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню питання щодо наділення кримінальним процесуальним предметом відання Конституційний Суд України. Приділено увагу врегулюванню права учасників кримінального провадження на подання конституційної скарги. Визначено, що застосування індивідуального доступу до конституційного правосуддя у сфері кримінального судочинства є необхідною умовою забезпечення верховенства права. Зроблено висновок, що провадження за конституційною скаргою є окремим судовим провадженням щодо конкретного питання дотримання основоположного права людини, яке пов’язане з вирішенням основного питання кримінального провадження.