ОКРЕМІ ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО СТАТУСУ ПОТЕРПІЛОГО В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Пилипенко, Дмитро Олексійович; Єпринцев, Пилип Сергійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено визначенню процесуального статусу потерпілого в кримінальному провадженні. У статті зосереджено увагу на окремих умовах реалізації потерпілим свого процесуального статусу в межах кримінального провадження. Звернуто увагу на порядок вручення потерпілій особі пам’ятки про права та обов’язки, наголошено, що таку пам’ятку має вручати особа, яка приймає заяву про вчинення кримінального правопорушення, або особа, яка здійснює кримінальне провадження у подальшому. Зазначено, що доцільним є визначення кількісного показника осіб, які мають право набувати процесуального статусу потерпілого в кримінальному провадженні, крім цього, висловлено позицію, що законодавець має визначити цю кількість осіб.