УЛЬТИМАТИВНІ ДІЇ ЗЛОЧИНЦЯ (-ІВ) ЯК СКЛАДОВА ІМІТУВАННЯ ОБСТАНОВКИ ЗЛОЧИНУ - Волобоєв, Артур Олегович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню проблемно-дискусійних питань визначення імітування обстановки злочину як самостійної форми контролю, розмежування її від спеціального слідчого експерименту. Проаналізовано підходи науковців до розуміння сутності цієї негласної слідчої (розшукової) дії, визначено основні чинники відмінного праворозуміння. Запропоновано врахувати в теоретико-прикладному осмисленні ультимативні дії злочинця (-ів) як складову імітування обстановки злочину, розкрито зміст властивих їй ознак.