ОСОБЛИВОСТІ РОЗСЛІДУВАННЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Котова, Вікторія Валеріївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті визначено сутність дефініції «торгівля людьми» та форми, за якими відбуваються злочини у сфері торгівлі людьми. Досліджено особливості розслідування злочинів у сфері торгівлі людьми в умовах воєнного стану. Установлено основні чинники (передумови), що сприяють поширенню торгівлі людьми в умовах військової агресії росії; проаналізовано нормативно-правові акти у сфері запобігання поширенню торгівлі людьми; надано пропозиції щодо протидії злочинам у сфері торгівлі людьми.